مطالعه محققان دانشگاه «نبراسکا-لینکلن» آمریکا نشان می دهد که بیماری های عفونی مانند ابولا و ویروس نیل غربی در نتیجه گرم شدن هوای جهان سریعتر به مناطق دیگر گسترش می یابند.
به گزارش ایرنا از ساینس دیلی، ویروس نیل غربی می تواند سبب بروز یک بیماری کشنده عصبی در انسان شود، هر چند بیشتر افراد مبتلا به این ویروس هیچ علائمی ندارند.
ویروس نیل غربی معمولا در آفریقا، اروپا، خاورمیانه، آمریکای شمالی و غرب آسیا یافت می شود.
دانیل بروکس و همکارانش در دانشگاه «نبراسکا-لینکلن» آمریکا هشدار می دهند که باید منتظر شیوع بیماری های جدید باشیم؛ زیرا تغییر آب و هوای زمین باعث می شود که محصولات غذایی، دام و انسان ها در تماس با عوامل بیماری زا قرار گیرند.
بروکس می گوید: کسی نمی تواند جلوی سرعت انتشار بیماری را در سراسر جهان بگیرد.
ادامه مطلب...
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: علت اصلی افزایش دما و کاهش بارندگی در سالهای اخیر، انتشار گازهای گلخانه به دلیل مصرف بالای انرژی های فسیلی و استفاده از الگوهای توسعه ناپایدار است.
وی با بیان اینکه صنایع با مصرف بالای انرژی های فسیلی و تولید آلاینده یکی از معضلات شهر تهران هستند گفت: کاربری های مسکونی، اداری و تجاری نیز با مصرف بی رویه انرژی و انتشار بیش از حد گازهای گلخانه ای موجب افزایش دما و در نهایت کاهش بارندگی در سطح شهر تهران شده اند.
شاعری افزود: مشکلات ناشی از افزایش دما و کاهش بارندگی سبب شده تا پدیده هایی مانند بیابان زایی، کاهش آب، گسترش ریزگردها و افزایش انواع آلاینده های زیست محیطی و محصولات کشاورزی، کاهش جنگل ها و فضای سبز ایجاد شود.
ادامه مطلب...
سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل قرن 21 را گرمترین قرن وسال 2014 را گرمترین سال تاریخ اعلام کرد و هشدار داد که جهان درادامه افزایش دمای تدریجی زمین در آینده با خطرات طبیعی ویرانگر وتهدید کننده ای روبرو خواهد شد.
ایرنا - مایکل جرارد رییس سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل درگزارش امسال خود با اشاره به این که سال 2014 به عنوان گرمترین سال در تاریخ ثبت شده بر این نکته تاکید کرد که مسئله توجه به افزایش گرمای تدریجی کره زمین از این که چه سالی گرم ترین ویا سردترین سال تاریخ بوده است، اهمیت بیشتری دارد.
سازمان جهانی هواشناسی گرم شدن سطح آب دریاها را عامل بروز باران های شدید و سیلاب های بی سابقه در برخی مناطق جهان و خشکسالی دردیگر نقاط ذکر کرده است.
سرپرست این نهاد بین المللی با اشاره به وقوع دوازده طوفان شدید درانگلستان فقط درطول چند ماه اول سال گذشته، نابودی بخش اعظم منطقه بالکان دراثر سیلاب های اواخر بهار و افزایش باران های موسمی تا حد سه برابر میزان طبیعی درسواحل غربی ژاپن، چنین تغییراتی را در تاریخ بی سابقه وآنها را نمونه ای از وقایع هشدار دهنده در مورد سرنوشت کره زمین دانسته است.
ادامه مطلب...
دانشمندان از مدت ها قبل پیش بینی کرده اند که تغییر آب و هوا تولید جهانی غذا را فلج می کند زیرا دمای در حال افزایش هوا به محصولات آسیب می زند.
به گزارش ایرنا از آسوشیتدپرس، اکنون دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) در مطالعه ای نشان داده اند همانطور که زمین گرم می شود آلودگی لایه اوزون به تولید چهار محصولی که بیش از نیمی از کالری جهان را تشکیل می دهند، صدمه می زند.
بر اساس این مطالعه تا سال 2050، مشکل تغییر آب و هوا و آلودگی اوزون باعث کاهش 15درصدی عرضه ذرت، برنج، سویا و گندم می شود.
این مطالعه نشان داد که سوء تغذیه در کشورهای درحال توسعه 49 درصد افزایش می یابد.
آلودگی اوزون مانند تغییر آب و هوا یک پدیده انسان ساز است که از وابستگی انسان به سوخت های فسیلی ناشی شده است.
اوزون یک آلاینده قوی است که از سوزاندن سوخت های فسیلی در خودروها و یا نیروگاه ها ایجاد می شود و برسلامت انسان و گیاهان تاثیر می گذارد.
ادامه مطلب...
وزیر امور خارجه نروژ با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست و گسترش همکاری های دوجانبه گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه ابتکار با اشاره به سابقه خوب همکاری ها و مناسبات ایران و نروژ، نگاه مثبت و حمایت خاص رئیس دولت یازدهم به محیط زیست و همچنین تاکید وی بر گسترش روابط و همکاری های بین المللی به ویژه در زمینه محیط زیست، گسترش صلح و امنیت، گفت: ایران آماده تبادل تجربیات و همکاری های دو طرفه است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه تاکید رئیس دولت تدبیر و امید رشد و توسعه مشارکت مدنی، تقویت جوامع محلی و سازمان های مردم نهاد است، افزود: تکیه بر این حوزه ها به ویژه در محیط زیست با توجه به چالش ها و بحران های متعدد کنونی در محیط زیست ایران بسیار ضروری است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کاهش سطح آب تالاب ها و روند رو به خشکی آنها، کاهش نزولات جوی و بارندگی در کشور، کاهش منابع آبی را از جمله چالش های محیط زیست ایران متاثر از پدیده گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی برشمرد و خواستار مشارکت کشورهای دنیا در رفع چالش های محیط زیستی شد.
ادامه مطلب...
هیات بین دولتی تغییرات آب هوایی سازمان ملل امروز (یکشنبه) تازه ترین گزارش ارزیابی خود درباره وضعیت تغییرات اقلیمی را منتشر و هشدارهای شدیدی مطرح کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، هیات بین دولتی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در چهارمین و آخرین گزارش خود تاکید کرده که پدیده تغییرات آب هوایی تقریبا به طور کامل ناشی از اقدامات بشر و به ویژه مصرف سوخت های فسیلی است و محدود کردن تاثیرات این پدیده ممکن است مستلزم به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانه ای در قرن حاضر باشد.
این گزارش هشدار می دهد، انجام این کار مستلزم کاربرد فناوری هایی برای خارج کردن گازهای گلخانه ای از اتمسفر زمین است و ناکامی در انجام این کار می تواند جهان را وارد مسیری با تاثیرات 'بدون بازگشت' بر مردم و محیط زیست کند.
هیات بین دولتی سازمان ملل خاطرنشان کرد، برخی تاثیرات این پدیده از هم اکنون مشهود است؛ مانند بالا آمدن سطح دریاها، گرمتر و اسیدی شدن اقیانوس ها، ذوب شدن یخ های قطب و بیشتر شدن موج گرماهای شدید.
ادامه مطلب...
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه عزم ملی برای کاهش انتشار گاز های گلخانه ای در کشور ضروری است، گفت : برای کاهش گاز های گلخانه ای همه بخش ها از جمله بخش خصوصی و تشکل ها باید مشارکت داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری مهر، هم اندیشی بررسی چالش ها و راهکار های اجرای سیاست های کاهش انتشار گاز های گلخانه ای با حضور مسئولین، مدیران ارگان های دولتی، مسئولین بخش خصوصی و تشکل های مردم نهاد در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
معاون انسانی سازمان محیط زیست در این هم اندیشی با بیان اینکه پروتکل کیوتو عمرش تا سال 2015 است گفت: 2020 فرایند دیگری را باید تجربه کنیم و آن فرایند راهی نیست که 5 سال پیش باید وارد آن می شدیم، امروز همه را پشت سر گذاشته ایم و دوران جدیدی تحت مکانیزم و استفاده از پیوستن هانداریم.
وی با ابراز تاسف از اینکه اقدام خاصی برای کاهش گازهای گلخانه ای انجام نشده است، گفت: از رتبه 14 در انتشار گازهای گلخانه ای به رتبه 7 رسیده ایم که نشان می دهد رتبه کشور ایران در انتشار گاز های گلخانه ای پایین آمده است و جزو 7 کشور تولید کننده گاز های گلخانه ای محسوب می شویم.
ادامه مطلب...
یعنی میتوان تصور کرد که سرانجام یک رییس جمهور ایرانی، دستکم در سخن راندن از مسایل زیستمحیطی، پیگیر است. اشاره آقای روحانی به تاثیر تغییر اقلیم بر گسترش فقر و ایجاد درگیریهای نظامی هم از این حیث که نشان میدهد رییس جمهور ما به اثر متقابل مسالههای اجتماعی و محیط زیستی آشنا است، امیدبخش مینماید.
ادامه مطلب...
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت ،حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سه شنبه در جریان سفر به نیویورک، طی سخنرانی در نشست سران در زمینه تغییرات آب و هوا، اجلاس سران را فرصت ممتازی برای پرداختن به تغییرات آب و هوایی به عنوان یکی از مهمترین چالش های قرن بیست و یکم دانست.
روحانی گفت: تغییرات دمایی و آثار آن بر کاهش بارندگی در منطقه خاورمیانه و بروز خشکسالی های مستمر و کم آبی، منجر به افزایش فقر و احتمال بروز نا آرامی ها و تنش های مرزی شده و متاسفانه استمرار نزاع های سیاسی و جنگ در کشورهای همجوار نیز به مانعی در برابر دستیابی به توافقات عملی و پایدار برای حل مشکلات زیست محیطی منطقه ای تبدیل شده است.
ادامه مطلب...
به گزارش خبرگزاری مهر، People's Climate Marc یک راهپیمایی محیط زیستی است که 21 سپتامبر / 30 شهریور همزمان با ملاقات وزرا و رؤسای کشورهای جهان در سازمان ملل برگزار می شود.
این راهپیمایی برای اطلاع رسانی هرچه بیشتر در خصوص تغییرات آب و هوایی و محیط زیستی و اثرات سوء آنها با حضور تعداد زیادی از مردم و بیش از یکهزار سازمان، موسسه، دانش آموز و گروه های حمایت از محیط زیست در نیویورک و دیگر نقاط جهان خواهد بود.
از آنجایی که بان کی مون – دبیرکل سازمان ملل متحد اخیرا بر روی خطرات جدی که محیط زیست را تهدید می کند تاکید کرده و از دولت ها خواسته است تا هدف مشترکی برای کاهش چشمگیر آلودگی های زیست محیطی و گرمایش زمین در پیش بگیرند، برگزارکنندگان این مراسم از مردم جهان، سازمان ها و دولت ها دعوت کرده است تا نسبت به برگزاری راهپیمایی های همزمان در نقاط گوناگون جهان اقدام کنند.
ادامه مطلب...
به گزارش خبرگزاری مهر ، این مدل ها به طور واضحی نشان می دهد که آلودگی نشات گرفته از آسیا، بخش بالایی اتمسفر را تحت تاثیر قرار داده و ظاهرا توفانها را قوی تر می کند.
این آلودگی هوا بر شکل گیری ابرها، بارش، شدت توفان و دیگر عوامل موثر است و در نهایت اقلیم را تحت تاثیر قرار می دهد.
به احتمال زیاد آلودگی هوای آسیا عواقب مهمی بر الگوهای هوای جهانی حتی تا آمریکای شمالی دارد.
اقتصاد پر رونق و شکوفای چین طی 30 سال اخیر به ساخت کارخانه های بسیار بزرگ، نیروگاه های صنعتی، نیروگاه های برق و دیگر تاسیساتی منجر شده است که به طور قابل توجهی بر آلودگی هوا می افزایند و وقتی این ذرات آلودگی وارد جو می شود شکل گیری ابر و سیستم های آب و هوایی را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد.
افزایش سوخت زغال سنگ و دود خودروها مهمترین منابع آلودگی در چین و دیگر کشورهای آسیایی است.
میزان آلودگی هوا در برخی از شهرهای چین از جمله پکن اغلب یکصد برابر حد استاندارد و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است.
یک مطالعه نشان داده است که افزایش آلودگی هوا میزان بروز سرطان ریه را در برخی مناطق جهان 400 درصد افزایش داده است.
ادامه مطلب...
وی بالا رفتن تراز آب های آزاد در برخی از مناطق جهان در اثر گرم شدن هوا را نیز از دیگر چالش های مهم دنیا اعلام کرد و افزود: همین موضوع نیز سبب شده تا برخی جزایر کوچک و برخی کشورها به شدت در معرض تهدید قرار بگیرند.
معاون دبیرکل سازمان ملل، وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه را حائز اهمیت خواند و گفت: ما از اقدامات دولت ایران در زمینه دریاچه ارومیه حمایت می کنیم و امیدواریم به نتایج رضایت بخشی برسیم.
هاولینگ شو هدف از سفر به ارومیه را بررسی اقدامات دفتر سازمان ملل در رابطه با برنامه های مشترکی که با دولت انجام می دهد اعلام کرد.
وی ادامه داد: بررسی اقدامات انجام شده دولت و استان برای توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه و چالش های دریاچه ارومیه از مهمترین اهداف سفر بنده به آذربایجان غربی است.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی نیز در دیدار با معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: هیئت دولت و شخص رئیس جمهوری مصمم به احیای دریاچه ارومیه هستند.
تقی کهوریان افزود: رییس جمهوری در سفر به آذربایجان غربی به مردم این استان قول دادند که احیای دریاچه ارومیه را در اولویت قرار خواهند داد و به وعده خود وفا کردند و در اولین جلسه هیات دولت بعد از انتخابات ریاست جمهوری دستور اکید برای احیای دریاچه ارومیه را صادر کردند.
ادامه مطلب...
هر سال ۵ ژوئن برابر با ۱۵ خرداد در سراسر جهان با عنوان روز جهانی محیط زیست گرامی داشته میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، تاریخچه روز جهانی محیط زیست به سال ۱۹۷۲ بر میگردد. در آن سال برای اولین بار، سازمان ملل متحد کنفرانسی را با موضوع انسان و محیط زیست در شهر استکهلم سوئد برگزار کرد. همزمان با برپایی این کنفرانس، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامهای را تصویب کرد که منجر به تشکیل UNEP (برنامه محیط زیست سازمان ملل) شد.
هر ساله در ۵ ژوئن در سراسر جهان UNEP مراسم ویژهای را به مناسبت این روز برگزار مینماید. مراسم این روز میتواند به اشکال مختلف باشد مثل راهپیماییهای خیابانی، همایشهای دوچرخه سواری، نمایش، مسابقات نقاشی و مقاله نویسی در مدارس، درختکاری، فعالیتهای مربوط به بازیافت، پاکسازی و غیره.
هدف از نامگذاری این روز، افزایش آگاهی مردم برای حفظ محیط زیست و ترغیب مسوولان به اتخاذ تدابیری برای مقابله با تخریب محیط زیست و گونههای زیستیجانوری است. هر سال نیز یکی از مسایلی که به شدت محیط زیست را تهدید می کند به عنوان شعار این روز انتخاب می شود.
شعار روز جهانی محیط زیست در سال ۲۰۱۴ به نشانه مقابله با گرمایش زمین اینگونه انتخاب شده است:
صدایتان را بالا ببرید نه سطح دریاها را Raise Your Voice not the sea level
سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود درباره تغییرات آب و هوایی، تأکید کرده است که گرمایش زمین سلامت٬ چشم انداز اقتصادی، منابع آب و غذای میلیاردها نفر از مردم کره زمین را در معرض خطر قرار داده است و مجمع بین المللی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تأثیرات گرمایش زمین در تمام نقاط جهان قابل لمس است و این پدیده، امکان مواجهه با کمبود مواد غذایی٬ بلایای طبیعی و خطر بروز جنگ را به همراه خواهد داشت.
ادامه مطلب...
براساس گزارش آژانس اطلاعات انرژی آمریکا و سازمان بهداشت جهانی، ایران رتبه دهم تولید گازهای گلخانهای و رتبه هشتم آلودگی هوا را در جهان به خود اختصاص داده است.
خورشید پرس - براساس گزارش آژانس اطلاعات انرژی آمریکا و سازمان بهداشت جهانی، ایران رتبه دهم تولیدکننده گازهای گلخانهای و رتبه هشتم آلودگی هوا را در جهان به خود اختصاص داده است که مبنای یکی تولید گاز دیاکسیدکربن و دیگری آلایندههای خطرناک کمتر از 10 میکرون است.
پایگاه خبری این سازمان شیوه محاسبه وضعیت این کشورها را اینگونه توضیح داد: بیشتر کشورهایی که در صدر فهرست قرار دارند، کشورهایی با صنایع عظیم، ظرفیت تولید و جمعیت بالا هستند و به منظور حفظ محیطزیست و اجتناب از آثار مخرب آلودگی، لازم است این کشورها راهکارهای مناسبی را برای کاهش مصرف انرژی، منابع جایگزین تامین انرژی، بهبود شبکه حملونقل عمومی و کاهش تولید گاز دیاکسیدکربن اتخاذ کنند.
طبق این گزارش آمریکا که همواره نخستین تولیدکننده اینگونه گازها بود توانسته جایگاه خود را به رتبه دومی تقلیل دهد.
بر این اساس فهرست 10 کشور نخست تولیدکننده گازهای گلخانهای به شرح ذیل اعلام شده است:
ادامه مطلب...